Eerste hulp bij onrust

Het is net vijf uur geweest en we hebben een soepstengel gegeten. Tot nu toe was het een productieve en gezellige dag met de kinderen. Maar dan loopt Bas doelgericht op zijn favoriete speelgoedbus af met het idee ermee te gaan spelen, maar de bus is al in het bezit van Kira. En… Nu niet meer. Kira wordt boos en zet het op een brullen. Ik spreek Bas erop aan dat hij dingen niet mag afpakken. Ik los de situatie op door Bas de bus terug te laten geven aan Kira en het weer gezellig te maken tussen de twee. Maar Bas is boos, omdat hij de bus uiteindelijk niet heeft. Baby Emma is gevoelig voor prikkels zoals harde geluiden, voelt deze sfeer en begint te huilen. Jaap klimt op de bank en zit gevaarlijk te doen. Wat hebben die kinderen ineens?

Het geheime wapen
Nu weet ik dat ik geen octopus ben (wat geweldig was geweest), die meerdere kindjes tegelijk kan optillen. Dus… Wat ga ik doen?! Hoe krijg ik de aandacht van alle kinderen tegelijk op een leuke en positieve manier? Ja, ik weet het! Ieder kind dat ik in mijn leven tegenkom, vindt het effect van mooie kleurige bellen van de bellenblaas geweldig. Ik zit op de mat, roep naar de kinderen ‘Kijk eens!’, begin bellen te blazen en kijk naar de reacties van de kinderen. Hoofdjes draaien mijn richting op, kindjes beginnen helemaal te schitteren, lachen (naar elkaar), trappelen, gillen en rennen/kruipen op de bellen af. De handjes gaan de lucht in en ze grijpen naar de bellen. Wat een gezellige sfeer hangt er ineens. Iedereen is vrolijk. Baby Emma ligt op haar buikje mee te genieten. Hier word ik vrolijk van!

Positieve draai
Het is een mooie show en spel ineen met veel vermaak en gezelligheid. Zoals de wat minder leuke prikkels kunnen overslaan op anderen, zie je gelukkig ook hoe snel positieve prikkels aanstekelijk kunnen zijn. Mooi om de negatieve sfeer een draai te kunnen geven. De kinderen delen een geweldig moment met elkaar, er zijn genoeg bellen en er is genoeg plezier voor iedereen!

Begin 2018 ben ik begonnen met blogs schrijven voor de website www.werkenbijpartou.nl. Dit is een website van Partou met als doel aan enthousiaste mensen te laten zien hoe het is om bij Partou te werken en welke vacatures er zijn.
In mijn blogs schrijf ik over leuke momenten/hoogtepunten die ik meemaak in mijn werk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.