Van je collega’s moet je het hebben

Hoeveel plezier kan je hebben met je collega’s? Ik denk terug aan het moment dat mijn collega de groep op loopt, het is even rustig en we beginnen ineens met een bal over te gooien en hard te lachen. We zien de kinderen nog harder lachen en uiteraard willen ze meedoen.

Hoe goed kan ik mij voelen wanneer ik mijn collega kan helpen als bijvoorbeeld de bussen een keer niet rijden en ik met veel plezier haar met de scooter oppik. Ik weet dat zij ook altijd bereid is zoiets voor mij te doen.

Ik deel mijn ervaringen graag met mijn collega’s
Op de momenten dat ik als enige leidster op de groep sta, mis ik het altijd wel om een collega naast mij te hebben. Ik deel de ervaringen die ik over de hele dag meemaak graag met mijn collega’s, omdat zij dagelijks hetzelfde meemaken en we elkaar altijd goed begrijpen. Het is zo fijn als je collega naast je staat. Je collega kan je helpen, tips geven, je een stukje wijzer maken over iets, ondersteunen en hoe dankbaar is het ook als je zelf dit je collega kan geven. Van elkaar kan je zoveel leren.

Wat je geeft, krijg je ook zeker terug!
Je ene collega uit zijn/haar waardering net iets anders dan de andere, maar iedereen verschilt ook van elkaar. Dat maakt een persoon uniek. Vergeet ook niet dat dagen en momenten veel kunnen verschillen van elkaar. Elk moment is nieuw, biedt nieuwe kansen en gelukkig zijn momenten er nog zat om mee te maken. Wacht die af of vul ze zelf in. Je hebt het zelf in de hand.

Kan je je collega blij maken met iets, zal je de waardering van je collega op een moment in een bepaalde uiting echt wel merken. Op een moment vergeet ik een collega te bedanken. Op een volgend moment bedank ik mijn collega extra.

Als ik even alleen sta op de groep, het druk heb en handen tekort kom, mag ik zo blij zijn met die collega in mijn buurt die mij met liefde even een handje komt helpen en andersom doe ik dit ook zo graag. Dus ja.. van je collega’s moet je het hebben.

Begin 2018 ben ik begonnen met blogs schrijven voor de website www.werkenbijpartou.nl. Dit is een website van Partou met als doel aan enthousiaste mensen te laten zien hoe het is om bij Partou te werken en welke vacatures er zijn.
In mijn blogs schrijf ik over leuke momenten/hoogtepunten die ik meemaak in mijn werk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.