Eén, twee, geniet mee

Ik kijk naar buiten door het raam en zie kindjes van de buurgroep buiten spelen op de veranda waar het zonnetje ook heerlijk schijnt. Mila van bijna 2 jaar oud is aan het spelen met een babypop die ze in de Maxi-Cosi heeft gezet. Plotseling staat ze stil bij de buitendeur en kijkt door het raam naar buiten. Ik weet van Mila dat ze hier al gauw iets goed vindt. Daarom laat ik aan haar merken dat ze mag zeggen of laten zien wat zij wil. Zij kan het al erg goed en daar luister ik naar.

Daar zit ze dan, starend naar buiten te kijken
Ik zie Mila genieten op het moment dat ze door het raam zit te kijken naar de kinderen die buiten aan het spelen zijn. Ik vraag aan Mila: ‘Mila, wil je ook buiten spelen?’ Ze kijkt mij meteen aan. Wanneer ik haar vraag: ‘zal ik je jas pakken?’, wijst ze naar de gang waar haar jas hangt en met haar wenkbrauwen opgetrokken uit enthousiasme roept ze: ‘Jas’. Ik vraag Rowan van 1,5 jaar oud, die duplo steentjes in een theepotje aan het doen is, ‘Rowan, ik ga jullie jasjes pakken. Wil je ook naar buiten?’ ‘Jaaa. Buitje.’, zegt Rowan enthousiast. Ik kom terug met de jasjes en Rowan staat al klaar bij de deur. Zij heeft er zo te zien ook veel zin in.

Het voorjaar is nu echt begonnen!
Ik doe Mila en Rowan hun jasjes aan en voordat ik de deur open doe, komt June van 8 maanden oud al aangekropen. Ze zit stil voor de drempel van de deur. Binnen no-time gaat ze er overheen en is ze al half buiten. Ik zeg: ‘Ho, ho, June’, pak haar op en doe haar jasje aan. ‘Nu mag je lekker naar buiten, June’. Het zonnetje mag wel lekker schijnen en het mag daardoor binnen goed opwarmen, maar buiten is het nog best fris in het vroege voorjaar. June begint meteen enthousiast te kruipen en gaat richting de zandbak. Daar buigt ze zich over het randje van de zandbak en slaat en veegt wild met haar handjes in het zand. Mila is op een klein loopfietsje gaan zitten, heerlijk door het zonnetje aan het rijden en kijkt mij met een grote lach aan. Rowan zit in de zandbak helemaal geconcentreerd zand in een bekertje te strooien.

Mooie momenten tijdens het observeren
Dit vertel ik zo na, omdat dit een van de vele geweldige momentjes is waarop ik de kinderen observeer, nadat ik de kinderen door het uitvoeren van een kleine handeling zo gelukkig kan maken. Jasjes aan, deur open en genieten!

Begin 2018 ben ik begonnen met blogs schrijven voor de website www.werkenbijpartou.nl. Dit is een website van Partou met als doel aan enthousiaste mensen te laten zien hoe het is om bij Partou te werken en welke vacatures er zijn.
In mijn blogs schrijf ik over leuke momenten/hoogtepunten die ik meemaak in mijn werk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.