Feest met een lach en een traan

We vieren feest, want er is er één jarig! Twee jaar is Joep alweer geworden. Deze lieve, kleine, grote jongen laat met trots zien hoe mooi de verjaardagsmuts op zijn hoofd staat, die ik samen met mijn collega voor hem mocht maken. De muziekinstrumentjes worden erbij gepakt en we gaan zingen: ‘Er is er één jarig, hoera, hoera..’. Joep deelt glunderend zijn leuke traktatie uit. Piratenmandarijntjes voor iedereen!

We staan er even bij stil.., want wat betekent het dat onze Joep twee jaar is geworden? We vieren zijn verjaardag, maar we moeten helaas ook afscheid nemen. Nu hij twee is, gaat Joep ons op de babygroep verlaten. Hij gaat zijn wereldse ontdekkingstocht vervolgen bij de grotere kinderen op de peutergroep.

Het is zover. Papa komt Joep ophalen en het moment van afscheid is aangebroken. Mijn collega en ik geven Joep een mapje mee met alle mooie knutsels die hij hier heeft gemaakt. We geven een knuffel. Al gauw na de knuffel vraagt Joep om een high five. ‘Box’ zegt ‘ie en hij staat al klaar, met zijn vuistje naar voren gericht. Het afgelopen jaar namen we elke keer op deze manier afscheid. Maar nu is het de laatste keer en dit voelt helemaal anders. Ik zeg: ‘Veel plezier bij de andere kindjes, Joep!’  ‘Veel plezier’ lacht Joep terug en we zwaaien gedag. Gelukkig hebben we afgesproken dat Joep nog een keertje langskomt.

Wij moeten eraan geloven dat Joep nu echt naar de grote kindjes gaat. Hier gaat hij weer een nieuwe uitdaging tegemoet. Mooi om te weten dat hij zich verder gaat ontwikkelen en dat zijn peutertijd van start gaat. Dat komt wel goed, want hier is al het speelgoed saai geworden voor Joep. Tot voor kort was het vooral leuk om de speelgoedbakken gewoon lekker leeg te gooien, de bakken te verschuiven en erop te gaan staan. En nu is de tijd daar voor Joep om een stapje verder omhoog te gaan, zodat hij naar een plekje kan reiken, waar hij nu wel goed bij kan en zo zijn nieuwe uitdaging zal vinden. Veel geluk Joep!

Begin 2018 ben ik begonnen met blogs schrijven voor de website www.werkenbijpartou.nl. Dit is een website van Partou met als doel aan enthousiaste mensen te laten zien hoe het is om bij Partou te werken en welke vacatures er zijn.
In mijn blogs schrijf ik over leuke momenten/hoogtepunten die ik meemaak in mijn werk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.