Focus op fantasie

Loesje (3 jaar) is gezellig met haar vriendinnetje aan het spelen. Ze heeft een speelgoedschroevendraaier gevonden. Wat zou ze ermee gaan doen? Het is fascinerend wat er allemaal in die kleine koppies omgaat.

Gaat ze dingetjes maken die zogenaamd stuk zijn? Nee, Loesje heeft haar eigen fantasie. Misschien heeft ze haar mama, zus, tante of wie dan ook dit al eerder zien doen. Want, wat doet ze?  Loesje pakt de schroevendraaier, loopt naar mij toe en richt het puntje naar mijn lippen. Zachtjes maakt ze er een beweging langs, alsof ze lippenstift opdoet.

Door te zien waar Loesje vanuit zichzelf veel mee bezig is en wat haar bijgebleven is, kunnen we zien wat zij leuk vindt om te doen. En dat is goed. Door te doen wat zij leuk vindt, wordt ze daar ook beter in. Loesje’s fijne motoriek is goed ontwikkeld, door bijvoorbeeld knutsels te maken met kleine figuurtjes die ze tussen haar vingers vasthoudt en opplakt. Ik zie dat Loesje het leuk vindt om iets mooi te maken, het met precisie uit te voeren en om het vervolgens met grote trots te laten zien aan anderen. Prachtig Loesje, jij komt er wel!

Begin 2018 ben ik begonnen met blogs schrijven voor de website www.werkenbijpartou.nl. Dit is een website van Partou met als doel aan enthousiaste mensen te laten zien hoe het is om bij Partou te werken en welke vacatures er zijn.
In mijn blogs schrijf ik over leuke momenten/hoogtepunten die ik meemaak in mijn werk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.