Everybody dance now

We hebben net lekker fruit gegeten en mijn collega Tina en ik halen de kinderen van tafel. Tina ruimt de tafel af. Mia die net kan zitten, heeft speelgoed vast wat ze van top tot teen bekijkt en proeft. Levi van bijna 2 jaar haalt duplo uit de bak. Bas van 1 jaar klimt op de speelplank. En dan hoor ik Levi ineens zeggen: ‘Mijam! Siekje aan.’ Hij wijst naar de cd-speler. Dit is voor mij duidelijk genoeg. Levi wil dansen.

Daar gaat ‘ie, hoor
Ik sta al bij de cd-speler. Levi staat vol verwachting te wachten, terwijl hij naar mij kijkt. Ik zet een cd’tje met kindermuziek op. Zodra de vrolijke noten de kinderen bereiken, beginnen ze te glunderen. En ik doe met ze mee! Je ziet dat er een vreugdevol gevoel door ze heen gaat. Glimlachjes komen tevoorschijn, er wordt hardop gelachen, de heupjes raken los en daar gaan ze!

Danspasjes
Levi staat met zijn voetjes een eindje uit elkaar en beweegt heen en weer. Kleine Mia maakt, terwijl ze zit, een soort Hula dansje door met een vloeiende beweging van links naar rechts te bewegen. Bas kruipt weer van de glijbaan af, gaat op zijn knietjes zitten en zet zich met zijn beentjes af, waardoor hij op en neer beweegt. Lotte van 1,5 jaar laat al haar danskunsten zien. Haar heupjes schommelen heen en weer, ze draait in de rondte, beweegt haar armpjes op en neer, zakt door haar knietjes en komt weer omhoog. Nog nooit eerder heb ik zoveel danspasjes gezien bij een klein meisje van 1,5 jaar.

Bijzondere momentjes
Dit is een van de vele momenten waarop je ontdekt dat kinderen zoveel leren en kunnen. Wauw! Zo is Lotte een echt danstalent! En Levi geeft via spraak al heel duidelijk aan wat hij wil.

Begin 2018 ben ik begonnen met blogs schrijven voor de website www.werkenbijpartou.nl. Dit is een website van Partou met als doel aan enthousiaste mensen te laten zien hoe het is om bij Partou te werken en welke vacatures er zijn.
In mijn blogs schrijf ik over leuke momenten/hoogtepunten die ik meemaak in mijn werk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.