Klein gebaar, groot geluk

David van bijna 2 jaar is weg van voertuigen. ‘Auto’ is ook een van de eerste woordjes die hij goed heeft onthouden en veel uitspreekt. Zijn papa en mama vertellen mij regelmatig dat zodra David bij het kinderdagverblijf komt aanlopen en hij mijn scooter ziet staan, enthousiast ‘Miejam motor’ zegt. Telkens als ik dit hoor, begin ik weer te glunderen.

Een cadeautje
Als ik via onze app een berichtje van de papa en mama van David lees, begin ik helemaal te glimlachen. In dit berichtje staat dat de vorige keer toen David naar huis ging, hij nog even een paar steentjes op mijn scooter had achtergelaten en zei: ‘Voor Miejam’.

Smeltmomentje
Wanneer ik na een volgende werkdag op een vrijdag mijn scooter benader en naar de voetplaat kijk, smelt ik helemaal van binnen. Ze liggen er weer. Ik zie voor me hoe David, voordat hij naar huis gaat, nog even een hoopje steentjes opraapt en het vervolgens op mijn scooter legt. Een prachtig gebaar, waarbij David zijn juf iets wil geven. En natuurlijk met de hoop dat Miejam het ook vindt als ze op haar scooter stapt.

Groei in ontwikkeling
Voor de ouders van David is dit ook een mooi moment om te beleven. Zij zien hoe hun kind zich ontwikkelt in de sociaal-emotionele ontwikkeling, doordat hun kind met een prachtig gebaar laat zien hoe hij iemand waardeert, waarmee hij een band heeft opgebouwd.

Begin 2018 ben ik begonnen met blogs schrijven voor de website www.werkenbijpartou.nl. Dit is een website van Partou met als doel aan enthousiaste mensen te laten zien hoe het is om bij Partou te werken en welke vacatures er zijn.
In mijn blogs schrijf ik over leuke momenten/hoogtepunten die ik meemaak in mijn werk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.