Nieuw, lief, klein vriendje

Hoe zou hij eruit zien? Hoe zou hij klinken? Hoe zou hij reageren? Vandaag ga ik vriendjes maken! Daar komt hij. Lieve, kleine Hugo van 3 maandjes oud. Papa en mama van Hugo kijken om zich heen en zijn op zoek naar mij. We hebben elkaar gevonden en daar is hij dan. Ah, wat is hij nog klein. Wat een klein neusje. Wat een kleine voetjes. Het enige waar ik aan denk, is dat ik hem vast wil houden!

Hij is in goede handen, maar toch..
Na een overdracht en gesprekje met de papa en mama van Hugo, geeft papa Hugo heel voorzichtig aan mij en kijkt mama toe met een beetje tranende ogen. Het is ook niet niks, je eerste wondertje dat je ter wereld hebt gebracht en constant bij je hebt gehad, zomaar afgeven voor een lange tijd en met lege handen de deur uit lopen. Ze weten wel dat hij in goede handen is, maar toch.. Hier komen zoveel gevoelens en gedachten bij. ‘Wat zou Hugo voelen?, Wat zou hij denken? Hoe gaat hij dit vinden?’

Ik maak kennis met Hugo
Papa en mama vertrekken voor een paar uurtjes, zodat Hugo alvast een paar uurtjes kan ervaren hoe het zonder papa en mama en met nieuwe juffen, kindjes en in een nieuwe omgeving gaat. Hij kijkt me aan, terwijl ik hem vast heb. Ik kijk hem met een grote glimlach aan, spreek met een erg hoog stemmetje (wat gewoon gebeurt als er zo’n schattig kindje in mijn armen ligt) en aai hem zachtjes over zijn wangetje. Hij kijkt mij heel eventjes aan met een klein lachje en brabbelt iets met zijn schattige babystemmetje. Hij kijkt weer weg, want hij hoort zoveel geluiden en ziet zo veel om zich heen, wat hij nog nooit eerder heeft gehoord of gezien.

Voorstelrondje langs de groepen
Samen met Hugo maak ik een rondje langs alle groepen, zodat hij de volgende keren steeds meer kan herkennen. Daarna leg ik hem rustig in de box. Hugo kijkt naar de babygym boven zich, begint met zijn beentjes te trappelen en probeert al die mooie, kleurige dingetjes van de babygym te grijpen. Af en toe zie je Hugo schrikken van een hard, nieuw geluid. Je merkt dat dit een intensieve paar uurtjes zijn voor hem. Het is wel weer even goed zo. Papa en mama komen Hugo halen, hebben genoten van gezellig samen winkelen en zijn ook weer super blij om hun kleintje te zien, te horen hoe hij heeft gereageerd op alles en dat het wennen goed ging. Volgende keer mag Hugo weer een paar uurtjes langer blijven. Hij zal steeds meer wennen en het zal meer relaxt voor hem worden.

Tot morgen nieuw, klein vriendje!
Dit nieuwe, kleine, lieve mensje mag ik in zijn eerste levensjaren meemaken, verzorgen, vermaken en helpen met opgroeien en dat bijna 2 jaar lang. Dat is toch een mooi vooruitzicht. Tot morgen schattig, klein, ontdekkend, nieuw vriendje van mij.

Begin 2018 ben ik begonnen met blogs schrijven voor de website www.werkenbijpartou.nl. Dit is een website van Partou met als doel aan enthousiaste mensen te laten zien hoe het is om bij Partou te werken en welke vacatures er zijn.
In mijn blogs schrijf ik over leuke momenten/hoogtepunten die ik meemaak in mijn werk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.