Oud en nieuw

2018.. Ik denk terug aan het moment dat ik aan het werk ben en hoor Kees van bijna 2 jaar telkens mijn naam noemen op een hele stoere toon: ‘Mujam.., Mujam..’ ‘Ja, Kees?’, zeg ik. ‘Mujam’, zegt hij weer met een tevreden blik. Vanuit de badkamer hoor ik een collega mij roepen, want zij wil graag een leuk momentje met mij delen. De aanwezigheid die ik voel, de betrokkenheid en waardering, daar word ik zo gelukkig van.

Niet alleen kinderen ontwikkelen zich
Voor het kinderdagverblijf staat mijn scooter die de aandacht trekt van de kinderen. Deze scooter heeft een naam: ‘Mijam motor’. Al door meerdere kinderen zelf verzonnen, waarvan één er zegt: ‘Mijam hellem op’. Een kindje dat mij ook erg heeft doen smelten, heeft regelmatig steentjes op mijn scooter gelegd met de mededeling: ‘Voor Mijam’.

Door mijn inspiratie vanuit het werk in de kinderopvang, kreeg ik de behoefte mijzelf nog verder te ontwikkelen. Dit jaar heb ik een gitaar geregeld voor op het kinderdagverblijf die ik er altijd bij pak als ik muzieklessen geef. Vanuit het geluk en de motivatie die ik hieruit haalde, wilde ik deze ervaring graag met anderen delen en ben ik begonnen met blogs schrijven en een handleiding voor mijn collega’s, zodat zij ook op een makkelijke manier gitaar kunnen leren spelen met de kinderen. Dankbaar om dan te zien dat die handleiding er ook meteen regelmatig bij werd gepakt als een collega van mij op de gitaar ging spelen en de kinderen vrolijk werden en gingen dansen.

Van je hobby je werk maken
Wat voor talenten en hobby’s je ook hebt, het kan leuk zijn om die toe te passen in het werk of alleen al om erover te praten. Ik heb daardoor een ukulelemaatje (collega) gevonden op het werk, waar ik in de pauze zo af en toe samen ukulele mee speel. Er zijn nog zoveel ideeën waar ik plannen van wil maken. Momenten in het jaar lieten mij er even bij stilstaan dat ik vanuit mijn enthousiasme veel kan willen. Op deze momenten leerde ik juist even nog iets meer te genieten van wat ik al heb en doe op werk. Even wat meer in de relaxstand en meer met de kleintjes op de grond spelen, knuffelen, zingen en gek doen. Heerlijk om zo wat meer in het moment te leven, samen met de lieve kindjes die daar ook zeker van genieten.

Vriendschappen zag ik op jonge leeftijd al ontstaan
Nieuwe vriendschapjes heb ik al op jonge leeftijd zien ontstaan. De eerste stapjes heb ik mogen meemaken en grappige boevenstreken zie ik dagelijks. Met collega’s en ouders heb ik een band opgebouwd en vermakelijk is ook dat we steeds meer gezellig bijdehand doen naar elkaar. Een geweldig clubje eigenwijze kindjes vertrekt naar de peuters en ga ik ontzettend missen, maar een geweldig clubje kleintjes arriveert en ontvang ik met liefde. De leukste kerstcadeautjes die je je kan wensen.

Begin 2018 ben ik begonnen met blogs schrijven voor de website www.werkenbijpartou.nl. Dit is een website van Partou met als doel aan enthousiaste mensen te laten zien hoe het is om bij Partou te werken en welke vacatures er zijn.
In mijn blogs schrijf ik over leuke momenten/hoogtepunten die ik meemaak in mijn werk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.